Tablets en smartphones communiceren met Xbox

Microsoft gaat het mogelijk maken tablets en smartphones met de Xbox 360 te laten communiceren. Hierbij kan een smartphone bijvoorbeeld gebruikt worden als muis tijdens het surfen via Internet Explorer op de Xbox 360. Ook stemcommando's kunnen gebruikt worden tijdens het surfen. Dat heeft de software gigant maandag bekendgemaakt.

Deze functie wordt door Microsoft Xbox Smartglass genoemd. Smartglass werkt volgens de softwaregigant niet alleen op Windows-tablets en -smartphones, maar ook op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy-tablets en de iPhone. Zo kan een film onderweg bekeken worden op een tablet, waarna thuis op de tv wordt verder gekeken.

Het Amerikaanse bedrijf achter de Xbox 360 zet zijn spelcomputer neer als een entertainmenthub. Naast de mogelijkheid te surfen heeft het ook Xbox Music aangekondigd. Via deze online muziekdienst kunnen gebruikers via pc's, tablets en smartphones online muziek luisteren. Het doet denken aan de muziekdienst Spotify, maar Microsoft heeft nog niet laten weten hoeveel er betaald moet worden voor Xbox Music.

Tenslotte is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Nike voor een speciaal fitnessprogramma en worden verschillende videodiensten in de Verenigde Staten gelanceerd. Of de videodiensten ook in Nederland beschikbaar worden, is nog niet bekendgemaakt.