Nederlandse studio maakt Mass Effect 3-satire

De Nederlandse studio Digital Dreams heeft een satirespel op basis van Mass Effect 3 gemaakt. Dit flashspel heet As the Village Turns en is op de website van de ontwikkelaar gratis speelbaar.

Met dit spel wil de studio laten zien dat je zelfs met een klein ontwikkelbudget meerdere eindes kan hebben in een game. As the Village Turns is een adventurespel met een smal narratief, met de focus op een filosofisch dilemma. Deze gratis flash game bevat 1400 zinnen aan tekst en achttien personages, met ieder een eigen achtergrondverhaal.

Technical director en mede-oprichter Thijmen Bin zegt dat zij hebben genoten van Mass Effect 3, maar het gevoel van 'dit kunnen wij beter' bleef toch hangen. Zodoende is dit spel geboren.

Je speelt als Milhail en je woont in de Roemeense bergen. Vanwege een lichamelijke conditie kan hij niet meer dagelijks al zijn vrienden, familie en kennissen opzoeken, dus moet hij keuzes maken. Keuzes die met de dag zwaarder worden en waar de nodige consequenties aan hangen.

Het spel is binnen anderhalve week gemaakt en is het tweede spel dat onder het Light-label van indie-ontwikkelaar Digital Dreams valt. Het eerste spel was A Tale by Alex.

Daarnaast heeft de studio bekendgemaakt te werken aan een iOS-spel, genaamd Cowbeam. Daar komt later meer informatie over vrij.