Beyond Good and Evil 2 voor volgende generatie consoles

Beyond Good & Evil 2 verschijnt niet op de huidige generatie spelcomputers. De game, die in 2008 werd aangekondigd, heeft volgens gameontwikkelaar Michel Ancel van Ubisoft de rekenkracht nodig van de volgende generatie spelcomputers. Dat schrijft de Franse website Gameblog.

Ancel wil nog niet zeggen wanneer het spel op de markt verschijnt of op welke consoles. "We maken het spel eerst en dan zien we wel waar we het op kunnen draaien", zegt de Franse game-ontwikkelaar. Ancel, onder meer verantwoordelijk voor de Rayman-reeks, benadrukt meer computerkracht nodig te hebben dan de huidige spelcomputers kunnen bieden.

Dat er gewerkt wordt aan een vervolg op Beyond Good & Evil is op zichzelf al verwonderlijk. De game, die in 2003 werd uitgegeven, kreeg lovende recensies maar werd zeer slecht verkocht. Naar schatting zijn wereldwijd slechts iets meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Vorig jaar werd het spel opnieuw uitgegeven voor Xbox 360 en PlayStation 3 in een hogere beeldkwaliteit.