Triangle Studios start Kickstarter-project

De Nederlandse studio Triangle Studios is voornemens om, met opgehaald geld via Kickstarter, te beginnen aan het spel over de Grote Pier. Dat is een bekend personage uit Friesland uit de zestiende eeuw.

De Engelse titel van het spel is Cross of the Dutchman en het valt binnen het genre action-adventure. Het spel vertelt het verhaal over de Grote Pier in Friesland - waar de studio eveneens gevestigd is - en de taal die de lokale bevolking nog steeds spreekt. We volgen de Grote Pier in zijn avontuur onze voorouders te redden, terwijl we ons bezighouden met triviale bezigheden uit de zestiende eeuw.

Als je van plan bent om te doneren, dan kun je rekenen op leuke extra's. Je naam komt in de credits, je kunt items uit het spel opgestuurd krijgen of zelfs als npc in de game verschijnen. Het geld wordt specifiek gebruikt voor zaken als nieuwe game modes, multiplayer, voice overs, extra missies en personages en betere cutscenes.

Daarnaast moet het geld de kosten dekken voor de aanwezigheid op beurzen als GDC en gamescom, maar ook lokalisatie in de vijf grootste talen in Europa en de roman over het personage.

Voorlopig is het spel alleen aangekondigd voor pc en Mac, via Steam. Andere distributiemogelijkheden worden bekeken. Wanneer het uitkomt is niet bekend, dat hangt van de snelheid af waarmee donateurs zich melden. Dat kan overigens nog heel de maand, maar schroom niet om alvast na te denken over je donatie.

Je kunt het spel volgen op de website van Grote Pier, het Twitter-profiel van de ontwikkelaar en de Facebook-pagina.