Nieuwe Football Manager misschien niet op Android

Sports Interactive, de studio achter Football Manager Handheld, hoopt dat ze Android kunnen blijven ondersteunen. De game is twee weken geleden uitgekomen en is erg gewild onder piraten. Als het spel niet genoeg geld oplevert, komt er geen Football Manager meer naar Android.

Sports Interactive heeft enkele cijfers vrijgegeven voor Football Manager 2009. Hieruit blijkt dat het spel maar één op de vijf keer legaal was aangeschaft. Geverifiëerde cijfers zijn er nog niet voor Football Manager Handheld, wel denkt Sports Interactive dat het maar één op de negen keer legaal wordt gedownload.

Al deze piraten kosten Sports Interactive nog veel meer geld. "We moeten meer betalen voor servers als ze skins downloaden en meer uitgeven aan klantenservice en onderzoek om illegaal downloaden te voorkomen," vertelde Miles Jacobson, director van Sports Interactive. "Het spel heeft ons doel nog niet bereikt. Ik ben er zeker van dat dat over een tijdje wel zal lukken, maar het is teleurstellend om te zien dat mensen zoveel plezier hebben met ons spel, maar niet bereid zijn om ervoor te betalen.

Jacobson denkt ook niet dat illegaal downloaden uiteindelijk leidt tot meer verkopen. "Niet elk illegaal gedownload spel is een verlies, maar er is een percentage dat altijd wel leidt tot een verlies. Tien procent kan al een groot verschil uitmaken voor een kleine studio. Het is simpel. Een ontwikkelstudio is een bedrijf, en als zij geen geld verdienen gaan ze failliet."

Hij is dan ook niet erg blij met piraten. "Er zijn geen excuses voor piracy. Als iemand de prijs niet wil betalen, betaal het dan niet, maar speel het dan ook niet. Gamen is een vorm van entertainment, het is geen mensenrecht."