Pro Evolution Soccer richt zich op balaanname

In Pro Evolution Soccer 2013 kunnen gamers op verschillende manieren de bal aannemen. Het voetbalspel laat spelers de bal stil leggen, doortikken of de snelheid van de bal gebruiken om een verdediger te passeren.

Uitgever Konami heeft dinsdag aangekondigd dat de game in de herfst verschijnt voor de PlayStation 3, Xbox 360, pc, PlayStation 2, PSP, Nintendo 3DS en Nintendo Wii. Een PS Vita-versie ontbreekt.

De uitgever belooft ook dat gamers volledige controle hebben over de schoten en passes in het voetbalspel. Daarnaast moet de kunstmatige intelligentie zorgen voor realistische reacties van computergestuurde voetballers.

Toen FIFA 12 en Pro Evolution Soccer 2012 op de markt verschenen, voerde FIFA 12 de boventoon. Naar verluidt heeft het voetbalspel van Electronic Arts grofweg vijftien keer meer exemplaren verkocht dan de game van Konami. De aankondiging van Pro Evolution Soccer 2013 komt op dezelfde dag dat het concurrerende voetbalspel FIFA 12 wordt uitgebreid met een spelfunctie voor het Europees kampioenschap.


Pro Evolution Soccer richt zich op balaanname