Systeemupdate voor 3DS op komst

Er is een nieuwe systeemupdate op komst voor Nintendo 3DS. Deze zal 25 april beschikbaar zijn en zal, naast een paar kleine verbeteringen, twee grote nieuwe functies met zich meebrengen. De een is de mogelijkheid om mappen aan te maken in je Home-screen en de tweede stelt ontwikkelaars in staat om patches voor games uit te brengen.

Over de mappen wist Nintendo te vertellen dat er op een leeg vakje een map geplaatst kan worden. Hierin kunnen 60 items geplaatst worden. Een vreemde keuze is dat je de mappen een naam kunt geven, maar slechts de eerste letter van deze naam zichtbaar zal zijn op een mapje. Dan lijkt alfabetisch rangschikken beter dan thematisch rangschikken.

Wat betreft de patches wist Nintendo te vertellen dat er gelijk een patch voor Mario Kart 7 beschikbaar zal zijn. Deze patch haalt de sluiproute en niet toegestane manieren die je route verkorten in multiplayer spellen weg. Verder wilde Nintendo graag de excuses aanbieden voor de gamers die hierdoor een slechte ervaring hebben met het online gedeelte van de game.