Jane Jensen lanceert nieuwe projecten

Jane Jensen, bekend van onder andere de Gabriel Knight-serie en Gray Matter, heeft een nieuwe studio opgericht met haar man Robert Holmes genaamd Pinkerton Road. De studio zal gaan werken met het opgerichte CSG-model.

CSG houdt in Community Supported Gaming. Mensen die een donatie doen worden lid van de CSG en krijgen voor een jaar lang de content die de nieuwe studio ontwikkelt. Daarnaast krijgen CSG-leden ook meer zeggenschap over welke game de studio zal gaan ontwikkelen door de mogelijkheid om te kunnen stemmen op nieuwe projecten.

Door middel van het bekende Kickstarter-project kunnen mensen doneren en is het doel op $300.000 gezet. Als dit gehaald wordt krijgen donateurs het komende jaar een nieuwe game en een e-book gericht op kinderen. Wordt er $600.000 of meer opgehaald dan wordt een ander avonturen-game toegevoegd aan het jaar.

Bekijk hier het Kickstarter-project waar ook meer uitleg gegeven wordt over het CSG-model en de voordelen ervan voor de gamers. Bekijk hieronder een video-item waarin de dochter van Jane en Robert meer uitlegt over het concept, haar ouders interviewt en een groot drama vastlegt aan het einde van de video vol mysterieuze gebeurtenissen.