Epic Mickey: Power of Illusion details bekend

Nintendo Power heeft veel informatie bekendgemaakt over de 3DS-game Epic Mickey: Power of Illusion. Het spel behoudt veel elementen uit de eerste Epic Mickey, maar er komen ook grote veranderingen. Epic Mickey: Power of Illusion wordt ontwikkeld door DreamRift.

Warren Spector vertelde dat multiplayer een van de meest gewilde dingen was in een sequel. Deze multiplayer komt er dan ook in de vorm van Oswald the Lucky Rabbit. Terwijl de ene speler Mickey bestuurt, kan een andere speler de wereld binnenkomen wanneer ze willen en Oswald besturen. Oswald zal andere vaardigheden hebben om hem te differentiëren van Mickey. Zo kan hij elektriciteit gebruiken om machines aan te zetten en mechanische vijanden, genaamd Beetleworkx, kortsluiten zodat ze in jouw team komen. Hij kan vliegen door zijn oren te laten draaien als een helikopter, en zijn arm losmaken en weggooien als een boomerang zoals in de oude cartoons. Met deze arm kun je items oppakken, maar ook Mickey een mep geven. Als een van de twee per ongeluk in een oneindig gat valt, kan de ander hem weer tot leven wekken. Ook in singleplayer is Oswald aanwezig, hij zal dan bestuurd worden door de computer.

Mickey kan nog steeds zijn verfkrachten gebruiken. Met de stylus kun je voorwerpen tekenen. Als je het netjes doet zal het voorwerp krachtiger zijn, en veiliger. Als je bijvoorbeeld een rommelig kanon tekent zal het niet alleen gevaarlijk zijn voor de vijand, maar ook voor Mickey zelf. Met verfverdunner kun je ook weer alles wegvegen.

De graphics zijn allemaal met de hand getekend en de achtergronden maken gebruik van scrolling parallax, een techniek die erg populair was in oudere platform-games. Het ontwerp van de levels is gebaseerd op allerlei cartoons en films van Disney, zoals Doornroosje en Rapunzel.

Er is nog geen releasedatum bekend, maar de studio probeert het spel deze herfst uit te brengen.

Epic Mickey