Street Fighter X Tekken-DLC kost 20 euro

De twaalf DLC-characters voor Street Fighter x Tekken zullen binnenkort als bundel verkocht worden voor 1600 Microsoft Punten, of $20 op PSN. Ze zullen niet los verkrijgbaar zijn volgens Capcom. Er ontstond veel ophef rond de game toen bekend werd dat al deze speelbare characters al op de disc staan.

"I know many were worried past character pricing would push the cost of this update sky high, so I'm happy to say Blanka, Sakura, Guy, Cody, Elena, Dudley, Alisa, Bryan, Christie, Jack, Lars and Lei will not break the bank," aldus Capcom community manager Brett Elston. Hij vergelijkt de prijs waarschijnlijk met DLC als Arcade Edition voor Super Street Fighter IV, die 1200MSP kost en vier nieuwe characters toevoegt aan de game. Een precieze datum voor de DLC is nog niet bekend, maar de kans is groot dat de bundel pas na de lancering van de Vita-versie uit zal komen. Deze characters zouden eerst exclusief zijn voor die versie.

Verder zullen op 3 april nieuwe kostuums voor de vechtersbazen te downloaden zijn. Deze "swap costumes", die Street Fighter-personages in Tekken-kloffies zal uitdossen en andersom, zullen per stuk 80MSP/$1 kosten, of als twee paketten te downloaden zijn voor 1040MSP/$13. Op 3 april zullen spelers ook gratis vier nieuwe kleuren voor customisation kunnen downloaden, en drie nieuwe quick combo's.

Kort daarna zal de gratis Tournament-update beschikbaar zijn, die een aantal bugs zal aanpakken, waaronder de online geluidsglitch. Ook zal het in deze update makkelijker worden om gems toe te wijzen aan characters, op het character select-scherm in plaats van via de menu's.

Enkele weken daarna zal er nog meer gratis content naar de game komen via een title update, die zo'n 60 nieuwe gems zal toevoegen, met drie extra gemslots per personage. Ook zal hier een "replay analyzer" bij zitten.

Nog verder in de toekomst kijkend zal Capcom daarna de infinite combo's aanpakken, oftewel de game balanceren.