Sony kondigt nieuwe Japanse Vita-games aan

Sony heeft een groot aantal nieuwe PlayStation Vita-games voor Japan aangekondigd. Onder de titels zijn Phantasy Star Online 2 en Persona 4 The GoldenPersona 4 is te zien in onderstaande video.

Phantasy Star Online 2 was eerder een exclusieve titel voor pc. De producent Sakai Satoshi geeft aan dat de pc- en Vita-versies zullen worden gespeeld op dezelfde server en dat spelers in staat zijn om hetzelfde personage te spelen op beide versies.

Super Robot Wars, Heroes Zero no Kiseki Evolution, Gundam Mosou en een nieuw spel van Mega Man-bedenker Keiji Inafune zijn ook aangekondigd. In een videoboodschap beschrijft Inafune zijn mysterieuze Vita-titel als een "Inafune-achtige" spel. Het is ook "amazing" zegt hij. Het spel zou worden uitgegeven door Sony Computer Entertainment.

Een ander spel is Discovery Project, een samenwerking tussen Sony en het Japanse bedrijf Kadokawa Games. Het is onduidelijk wat het project is, maar het zal Vita-eigenaars samen laten te werken op een of andere manier.

Heroes Zero no Kiseki Evolution is een bijgewerkte Vita-poort van een spel dat oorspronkelijk gepland was voor de PSP. De ontwikkelaars besloten om de overstap te maken naar Vita vanwege de beschikbare UMD-ruimte op een PSP.

Of en welke games ook naar Europa komen is niet bekend.