Patent van Valve toont controller

Een patent van 2009 toont dat Valve mogelijk zijn eigen controller ontwikkeld heeft. Dit zou mooi in verbinding staan met de eerdere geruchten dat Valve aan zijn eigen console werkt. Ook zou de controller verwisselbare onderdelen bevatten.

Dit patent dat in 2011 gepubliceerd is, heeft betrekking op "Video Game Controller" en "user swappable control components". Met andere woorden, dit is een controller met verwisselbare onderdelen waarbij je alle invoergegevens zelf bepaalt. Ook zou je verschillende joysticks kunnen plaatsen op de controller.

Drie werknemers van Valve zijn verantwoordelijk voor het indienen hiervan en Valve zelf staat genoteerd als opdrachtgever voor de applicatie. Dit bewijst dat het een officieel project is dat binnenshuis ontwikkeld werd.

Wat men wel moet onthouden is dat niet bekend is of deze controller het ontwikkelingsproces overleefd heeft. Ook moet men in gedachten houden dat dit een patent applicatie is, wat betekent dat de afbeeldingen van de controller louter illustratief bedoeld zijn. 

Valve controller afbeelding 1

Valve controller afbeelding 2Valve controller afbeelding 3

Valve controller afbeelding 4Valve controller afbeelding 5