Details Assassin's Creed III gelekt

Nadat eerder al de boxart en screenshots van Assassin's Creed III verschenen, zijn de eerste gameplay-details ook uitgelekt. Assassin's Creed III speelt zich af rondom de Amerikaanse steden New York en Boston, tussen 1753 en 1783.

In Assassin's Creed III zal je spelen als Connor, een jongen van een Britse vader en Amerikaans-Indiaanse moeder. Naast onder zijn eerste naam staat Connor ook bekend als Ratohnhaketon. Conner is grootgebracht door de Mohawk-stam aan de Amerikaanse frontlinies ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog. De speler zal dit meemaken in de game wanneer de kolonisten uiteindelijk het Mohawk dorp platbranden. Vanaf dat moment besluit Connor zijn te leven te veranderen en te gaan vechten tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking.

Daarnaast draait de game op een vernieuwde versie van de Anvil-engine die eerder gebruikt werd door de voorgaande Assassin's Creed-games. Naast dat de engine de gezichten van personages gedetailleerd weergeeft is het mogelijk om duizenden troepen gelijkertijd op het scherm te toveren. Geen van de animaties uit de voorgaande Assassin's Creed-games zijn overgezet naar Asassin's Creed 3, dit keer zijn de animaties helemaal opnieuw aangemaakt.

Naast New York en Boston zal het ook mogelijk zijn om in bossen te spelen, bekend als de frontier. De frontier zal ongeveer anderhalf keer zo groot zijn als de gehele map van Assassin's Creed Brotherhood. In de frontier is het mogelijk om in bomen en over bergen te klimmen. Hierbij is de frontier niet zo leeg als de kingdom uit Assassin's Creed I, maar zullen er genoeg missies en gameplay-content te vinden zijn. Zo is het mogelijk om te jagen op dieren, waarmee je beloningen krijgt. De wereld van Assassin's Creed III maakt een zomer- en winterseizoen mee. In de winter bewegen soldaten langzamer door de sneeuw en verandert het water in ijs.

Connor beschikt ook over een hidden blade, bekend uit de voorgaande Assassin's Creed-games. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om Connors kleding en wapens te upgraden. Het 'free running'-systeem is dit keer ook aangepast waarbij het mogelijk is om over voertuigen te springen, door ramen te springen en onder obstakels te glijden. Het combat-systeem is ook aangepast waarbij er geen target locking meer is, maar Connor automatisch zijn vijand selecteert. Ook zal er een nieuwe dynamische camera zijn waarbij je meer van de actie ziet en meer filmisch overkomt. Over de multiplayer is nog niks bekend.

Assassin's Creed III is al meer dan vier jaar in ontwikkeling en is over een paar weken al helemaal te spelen. Vanaf dat moment zal Ubisoft de tijd gebruiken om de game te verfijnen. Assassin's Creed III komt 30 oktober uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Assassin's Creed 3