Super Meat Boy voor smartphones wordt anders

De versie van Super Meat Boy die voor smartphones wordt gemaakt, lijkt in de verste verte niet op de pc- of Xbox 360-versie. De game wordt namelijk geheel op maat gemaakt voor de smartphones. Dat heeft gamestudio Team Meat aangegeven.

"We willen geen half werk leveren", laten de twee game-ontwikkelaars weten. Spelers hoeven dan ook geen simpel spelletje te verwachten als Doodle Jump, waarin een poppetje van plankje naar plankje moet springen.

Het is nog niet zeker of het spel daadwerkelijk ooit op de markt gaat komen. "Mocht blijken dat deze versie van Super Meat Boy helemaal niet leuk is, dan doen wij gewoon alsof het nooit gebeurd is", verklaart het tweetal.

Edmund McMillen en Tommy Refenes, de makers van Super Meat Boy, hebben naar schatting tien miljoen euro verdiend aan hun gamepersonage. Super Meat Boy is een behendigheidsspel over een gelijknamig mannetje dat zijn vriendinnetje Bandage Girl moet redden uit handen van de kwade dokter Foetus. Naast het spel verkoopt het gamebedrijf ook merchandising, waaronder poppen en kladblokken.


Super Meat Boy voor smartphones wordt anders