Zynga beschuldigd van plagiaat

Gamebedrijf Zynga wordt ervan beschuldigd het iPhone-spel Tiny Tower te hebben gekopieerd. Volgens gamestudio Nimblebit is Dream Heights een schaamteloze kopie. Of gerechtelijke stappen worden ondernomen, is onbekend. Apple benoemde Tiny Tower vorig jaar tot game van het jaar.

Nimblebit gebruikt Twitter om zijn ongenoegen te uiten. De gamestudio met drie werknemers feliciteert alle 2789 medewerkers van Zynga met de lancering van Dream Heights. "Bedankt dat jullie fan zijn van ons spel en we hopen jullie in de toekomst ook te inspireren."

Het is niet de eerste keer dat Zynga wordt beschuldigd van plagiaat. Vorig jaar waren er klachten dat de Facebook-game Farmville erg veel gelijkenis vertoont met My Farm. Zelf treedt Zynga hard op tegen plagiaat. Het Amerikaanse bedrijf won een rechtszaak van de Braziliaanse gamestudio Vostu dat steevast elk spel zou kopiëren.

Vorig jaar heeft Zynga geprobeerd Nimblebit op te kopen. Het drietal heeft toen het aanbod van het bedrijf geweigerd, laat medeoprichter David Marsh weten.


Zynga beschuldigd van plagiaat (Foto: Novum)