Neo Geo keert terug

SNK Playmore lijkt weer in de hardware business te stappen. Het bedrijf uit Osaka komt namelijk met een nieuwe Neo-Geo-handheld. Althans als we een Japanse blog kunnen geloven.

Het apparaatje is nog niet officieel door SNK gepresenteerd, wellicht gaat het hier om gelekte beelden of om een prototype. Volgens de blog heeft de handheld de naam "Neo-Geo Keitai". De kleine Neo-Geo heeft een 4,3 inch LCD-scherm, 2GB onboard geheugen en een SD-kaart slot. Er zijn meteen twintig games aanwezig, allemaal Neo-Geo-klassiekers. Het gaat om de volgende games World Heroes, Ultimate 11, Top Player's Golf, Sengoku, Nam-1975, Mutation Nation, Last Resort, King of Monsters, Frenzy, Cyber-Lip, Fatal Furty Special, The Art of Fighting, Super Sidekicks, League Bowling, Metal Slug, Magical Lord, Baseball Stars Professional, Samurai Shodown, The King of Fighters '94, and Fatal Fury.

De Neo-Geo verscheen in de jaren negentig, op het apparaat kon je veel van de SNK-arcadegames spelen die verkrijgbaar waren op dure cartridges. Het is niet voor het eerste dat SNK met een Neo-Geo handheld komt, in 1999 brachten zij de Neo-Geo Pocket op de markt. De productie van dat apparaat werd in 2001 gestopt. Zo te zien onderneemt SNK nu dus een nieuwe poging.


ng

ng