Sony teleurgesteld in Move-verkopen

Sony is teleurgesteld in de verkopen voor hun PlayStation Move-controllers en accessoires. De algehele verkopen over 2011 in het Verenigd Koninkrijk zijn onder de verwachtingen die ze zelf hadden.

Exacte aantallen zijn helaas niet bekend, maar in november stond de teller verscheepte units op negen miljoen. Ondanks de tegenvallende verkopen is Sony wel van mening dat er een markt voor bestaat en beseffen ze dat software de doorslaggevende factor is voor het succes. De game Sport Champions is verregweg de meest succesvolle Move-titel en ging een 'paar honderduizend' keer over de toonbank. Andere games verkochten beduidend minder.

Wat betreft aankomende titels verwacht men veel van Sorcery, een game waarin je Move-controller verandert in een toverstokje. In de tussentijd blijven ze bij Sony druk bezig om leuke titels te maken voor PlayStation Move.

Ter vergelijking, Microsoft onthulde onlangs dat er 18 miljoen Kinect-sensoren verkocht zijn. De meest succesvolle accessoire voor Nintendo Wii is het Balance Board met 42 miljoen verkochte units.