Pc-gamers willen Dark Souls

Pc-gamers houden van lastige en uigebreide RPG's. Velen vinden het dan ook zonde dat één van de beste RPG's uit 2011, Dark Souls, niet naar hun platform is gekomen. Om dit toch voor elkaar te krijgen zijn ze een online petitie gestart die tot op heden meer dan 34.000 handtekeningen heeft opgeleverd.

De actie begon op het forum van uitgever Namco en werd al snel opgepakt door Rock Paper Shotgun die het vuur verder wist aan te wakkeren. Een online petitie werd gestart waar binnen zeven uur al meer dan 7.000 handtekeningen werden verzameld.

In de petitie wordt gepleit dat de pc een perfect platform is voor een game als Dark Souls. De extra kracht van de pc zorgt ervoor dat problemen met slow-down op de consoles kunnen worden tegengegaan en een platform als Steam zou perfect kunnen voor voor het makkelijk en goedkoop distribueren van de game.

"A port of this game has a high chance of being extremely successful for From Software and Namco Bandai. Given the sales of games such as The Elder Scrolls: Skyrim and The Witcher, there is a large market for games like this. PC gamers love unforgiving, hardcore games."

Dark Souls
PC-gamers opweg naar de hel die Dark Souls heet