Microsoft met Sony ingesprek voor Kinect in de televisie

Na eerder deze week over Kinect voor Windows te hebben gesproken, komt Microsoft vandaag naar buiten met het feit dat ze Kinect standaard in tv's willen gaan aanbieden in samenwerking met Sony.

Microsoft is namelijk op dit moment in gesprek met Sony om erover te discussiëren of het mogelijk is om Kinect standaard te leveren in de tv. Wanneer deze deal doorgaat zal het dus in de toekomst zo zijn dat je naar je tv kunt schreeuwen welk kanaal je op wilt zetten of dat het volume harder of zachter moet. Als je dat niet wilt dan kun je natuurlijk altijd nog je handen gebruiken om Kinect aanwijzingen te geven.

Momenteel speculeren diverse gamers over het feit dat wanneer tv's die uitgerust zijn met Kinect, Kinect mogelijk ook personen zal kunnen herkennen en dat de tv automatisch afgesteld zal worden op deze personen.

Diverse bronnen melden overigens ook dat Microsoft overal Kinect in wilt gaan leveren. Ook bij mensen die geen Xbox360 hebben maar alleen een televisie. Verder melden deze bronnen dat we wellicht aan het einde van volgend jaar een Microsoft-tv zullen krijgen waar dit alles in verwerkt zit.