PETA bekritiseert Super Mario 3D Land

De diervriendelijke vrienden van PETA hebben blijkbaar hun werkterrein definitief verlegd naar de gamesindustrie. Waar zij zich eerder beklaagden over het doden van een rat in Battlefield 3 haalt PETA nu uit naar Nintendo. De reden? Mario die een tanookisuit draagt in Super Mario 3D Land.

In het afgelopen weekend in Amerika uitgekomen Super Mario 3D Land is één van de power-ups een tanookisuit, een soort wasberenpak waardoor Mario over het scherm kan glijden na een sprong. Ondanks dat het pak meer lijkt op een wollen overall dan op een bontjas vindt PETA dat het feit dat Mario het draagt compleet onethisch.

"Het is in het spel misschien een pak, in het echte leven wordt de tanooki, een grote wasbeerhond, gevangen en levend gevild voor de vacht", zegt PETA. Door Mario een tanookipak te laten dragen geeft Nintendo volgens PETA het signaal af dat het oké is om bont te dragen.

Als reactie op Super Mario 3D Land heeft PETA een speciale 'Mario Kills Tanooki'-website geopend. Hier staat een spel waarbij een gevilde tanooki boos achter Mario aanrent terwijl hij in het tanookisuit door zijn gamewereld zweeft en er bloed van zijn pak afdruipt.