PETA beklaagt zich over dode rat in BF3

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft in Duitsland officieel haar beklag gedaan over het spel Battlefield 3. In het spel moet je een rat vermoorden en dat gaat PETA, volgens een officiële verklaring, blijkbaar echt te ver. Volgens PETA kunnen spelers "in het zeer realistiche computerspel Battlefield 3 dieren vermoorden op een sadistische wijze".

Battlefield 3 rat

PETA doelt hiermee op de derde missie van het spel waarin spelers een rat moeten uitschakelen om niet door de vijand ontdekt te worden. De kop boven de verklaring luidde 'Dierenafslachting in computerspel'.

Volgens PETA kan het virtueel afslachten van dieren jongeren op verkeerde ideeën brengen. De organisatie heeft al vaker computerspellen de schuld gegeven van het aanzetten tot dierenmishandeling. Zodra zij deze ene, virtuele stap hebben gezet is de overstap naar mishandeling in de echte wereld niet ver verwijderd vindt men bij PETA. Nadia Kutscher, campagneleidster voor PETA in Duitsland, vraagt de gamesindustrie dan ook in de toekomst dit soort scènes niet meer te verwerken in computerspellen.