Ubisoft: "Rainbow 6 Patriots officieel en controversieel"

Het is officieel: Rainbow 6 Patriots is in de maak door Ubisoft Montreal met behulp van Ubisoft Toronto en Ubisoft Red Storm. De game komt in 2013 uit voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3 en zal draaien om hedendaagse terrorisme en zal het verhaal vertellen vanuit verschillende perspectieven.

Je speelt met Team Rainbow en zal het opnemen tegen de 'True Patriots'. De 'True Patriots' zijn een goed getrainde en georganiseerde groep die een revolutie willen starten tegenover de corrupte politici en de hebberige bedrijven. Het verhaal uit de singleplayer zal verschillende perspectieven bieden. Zo zal je op het ene moment een onschuldige huisbewoner zijn die een bomgordel moet dragen onder dwang. In dit stuk moet je dan ook continu één van je controllerknopjes ingedrukt houden om te zorgen dat je niet explodeert. Later in het spel neem je de rol van Team Rainbow over en sta je midden op de brug en moet je een manier vinden om die onschuldige persoon die jij net speelde zien te redden.

Hoe je die persoon red, of niet is geheel aan de speler en alle beslissingen kunnen voor verschillende eindes zorgen in het spel. Naast de singleplayer zal ook er ook een grote variëteit zijn aan co-op en multiplayer missies in het spel. Spelers zullen nu meer beloond worden door samen te werken en goed te communiceren tijdens het spelen.

Ben je benieuwd naar meer info van de game? Wacht dan tot 30 november als Official Xbox Magazine een exclusieve primeur heeft over de game.

[Update 19:15] Ubisoft heeft het idee dat binnenkort een filmpje van de game gelekt kon worden en heeft het initiatief genomen om zelf het filmpje online te zetten en van commentaar te voorzien. Bekijk het filmpje hier.

Rainbow 6Rainbow 6Rainbow 6Rainbow 6