'GTA V speelt zich af in Los Angeles'

Gameswebsite Kotaku claimt dat het van meerdere bronnen enkele interessante geruchten over GTA V te horen heeft gekregen. De bronnen, waarvan Kotaku niet wil zeggen wie het zijn, vertellen allemaal hetzelfde: GTA V speelt zich af in Los Angeles en krijgt meerdere hoofdpersonages.

Er zijn al jaren geruchten dat de volgende Grand Theft Auto zich in Los Angeles af zou spelen, en met de aankondiging van GTA V gisteren is de geruchtenmolen weer op volle toeren. Het is niet duidelijk of de bronnen Los Angeles of San Andreas bedoelen, aangezien in Los Santos in GTA San Andreas ook Los Angeles moest voorstellen.

Rockstar heeft al aardig veel ervaring met Los Angeles. De stad zat in GTA San Andreas, maar was ook voor een groot deel nagebouwd in Midnight Club: LA, en niet te vergeten: L.A. Noire. Het zou dus niet verrassend zijn als de nieuwe Grand Theft Auto hier zou plaatsvinden.

Daar komt nog bij dat GTA San Andreas een absolute knaller was qua verkopen. Tot nu toe zijn er wereldwijd 21,5 miljoen exemplaren verkocht, wat het de bestverkopende Grand Theft Auto ooit maakt, en de op twee na bestverkopende game ooit, na Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Black Ops. Het zou voor Rockstar makkelijk zijn om GTA V enigszins op dit succes voort te laten borduren.

Kotaku's bronnen hebben ook gezegd dat de volgende Grand Theft Auto meerdere hoofdpersonages zal krijgen. In GTA IV was al met meerdere personages te spelen, en kon je met Nico Bellic en later ook met Johnny Klebitz en Luis Lopez aan de slag. De verhaallijnen van die drie kruisten elkaar op meerdere punten, en het lijkt erop dat Rockstar in GTA V ook zoiets wil gaan doen. 

De trailer van GTA V komt 2 november uit, en we zullen daarna hopelijk veel meer weten. Voor de geïnteresseerden: bekijk hieronder de eerste trailer van GTA IV. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten.