Veel Mario Kart 7-tracks in trailers

Er zijn filmpjes van de Mushroom Cup en Shell Cup opgedoken uit Mario Kart 7. De bekende personages uit Mushroom Kingdom racen in onderstaande videos tegen elkaar in de Mushroom- en Shell-cup.

Elk nieuw deel in de Mario Kart-serie introduceert nieuwe spelelementen, en natuurlijk vormt dit nieuwste Mario Kart-deel geen uitzondering op die regel. Zo zijn er nieuwe speelbare personages, waaronder Metal Mario uit de klassieker Super Mario 64 en Lakitu, de bebrilde Koopa die op een wolk rijdt. Spelers kunnen ook met hun zelfgemaakte Mii-personages racen.

Nieuwe power-ups zijn onder andere de Fire Flower en Super Leaf. De Fire Flower laat spelers vlammende vuurballen naar andere coureurs gooien, terwijl de Super Leaf een Tanooki-staart aan de achterkant van een kart laat verschijnen waarmee spelers andere karts en projectielen aan de kant kunnen beuken. Elke kart is standaard voorzien van een glider waarmee hij door de lucht kan zweven en een schroefaandrijving waarmee hij onderwater wordt voortgestuwd.

Spelers kunnen in first person racen door gebruik te maken van de gyroscopen als stuur in de Nintendo 3DS. Online mogelijkheden en Streetpass-functionaliteit zijn ook aanwezig.

De Mushroom Cup en Flower Cup introduceren zestien nieuwe parkoersen, inclusief een baan op Wuhu Island en een door Retro Studios gemaakt parkoers dat spelers door de jungles van Donkey Kong Country Returns stuurt. De Shell Cup en Banana Cup bieden toegang tot acht klassieke parkoersen, zoals Luigi's Mansion van de Nintendo DS en Koopa Beach van de Nintendo 64. In totaal zijn er zestien nieuwe parkoersen en zestien klassieke parkoersen.

Op 2 december 2011 wordt Mario Kart 7 gelanceerd voor Nintendo 3DS.