Eve Online-ontwikkelaar snijdt in personeelsbestand

CCP Games gaat ongeveer honderdtwintig van zijn zeshonderd werknemers ontslaan. Dat maakt de IJslandse gamestudio achter de game Eve Online donderdag bekend. De gamestudio wil zich in de toekomst met een kleiner team op minder projecten focussen.

De IJslandse gamestudio werkt naast Eve Online aan het schietspel Dust 514 en een andere grootschalige online game World of Darkness. De studio wil het schietspel voor de PlayStation 3 gewoon afmaken, maar heeft de ontwikkeling van World of Darkness op de lange baan geschoven. De primaire focus van CCP Games komt nu weer op Eve Online te liggen.

De spelers van Eve Online kwamen afgelopen zomer in opstand toen zij ontdekten dat de gamestudio geld wil verdienen door virtuele voorwerpen in de game aan te bieden. Spelers vreesden de introductie van bijvoorbeeld supersterke ruimteschepen die tegen betaling een oneerlijke voorsprong zouden geven. Na een verklaring van de gamestudio dat spelers enkel esthetische objecten konden kopen, werd het verzet opgeheven. Volgens de gamewebsite Gamespot is het spelersaantal van de online game sindsdien licht gedaald.


Eve Online-ontwikkelaar snijdt in personeelsbestand