Skyrim in recordtempo uitgespeeld

Een QA-tester bij Bethesda heeft de te kloppen tijd gezet voor The Elder Scrolls V: Skyrim-speedruns door het spel in een indrukwekkende twee uur en zestien minuten uit te spelen.

In de Bethesda Blog werd de wedstrijd tussen tester Sam Bernstein en ontwikkelaar Jeff Browne beschreven. Deze wedstrijd werd gehouden omdat het spel klaar is om in productie te gaan.

Bernstein eindigde het spel in 2:16:10, twintig seconden sneller dan Browne. Er mocht niet gecheat worden en blijkbaar hebben beide deelnemers een andere route genomen in het spel. De prijs voor de winnaar bestond uit een bescheiden beker en een taart naar keuze die door director Todd Howard gebakken zou worden.

De blog meldt wel dat de gemiddelde speler iets langer bezig zal zijn met de game: "Onze ontwikkelaars hebben jarenlange ervaring en kennen alle truukjes om snel door de game te gaan."

De pre-release speedruns in het kantoor van Bethesda lijken een traditie te worden. In een identieke wedstrijd met Fallout 3 won Bernstein ook al van Browne door dat spel in vijfenzeventig minuten uit te spelen.

Voordat wij door The Elder Scrolls V: Skyrim mogen gaan rennen, moeten we nog even wachten: 11 november mogen de gamers proberen of ze de tijd alsnog kunnen verbeteren.

De speedrunner