Battlefield 3 laat politie neerschieten

Battlefield 3 is geen spelletje voor kinderen. In een missie moet je namelijk als speler een politieman neerschieten om de missie te volbrengen. Het is dan ook geen wonder dat er een M, van mature, op de buitenkant van de Battlefield 3-box terecht is gekomen.

ESRB, het systeem dat de leeftijden op de buitenkant van de doos zet, geeft aan waarom het spel alleen voor volwassen bedoeld is:"The frequent combat is highlighted by realistic gunfire and large explosions; characters sometimes scream and emit large splashes of blood when shot. Players can also engage in hand-to-hand combat: repeatedly punching enemies in the face; stabbing soldiers to death with knives."

"In one sequence, a restrained character's throat is slit (off-screen); in another, players shoot police officers to complete a mission objective. The words 'f***' and 's***' can be heard frequently in the dialogue."

Dit druist in tegen wat Patrick Bach eerder had verteld. Maar de vraag is natuurlijk of dit spel wel ontworpen is voor twaalfjarige kinderen. Het spel zal 28 oktober op de PS3, Xbox 360 en pc verschijnen.