'Volgende generatie games in 2014'

Gamers moeten nog zeker drie jaar wachten op de volgende generatie games. Studiobaas Tim Sweeney van Epic Games denkt dat de vierde versie van de Unreal Engine, een softwarepakket dat als basis dient om spellen te maken, in 2014 op de markt komt.

Dat zegt hij in een interview met entertainmentwebsite IGN. De eerste games met de huidige versie stammen uit 2006, de engine is door de jaren heen wel uitvoerig verbeterd.

De softwarepakketten waarmee Epic en andere gamestudio's hun spellen ontwikkelen, bepalen of nieuwe mogelijkheden van spelcomputers ook echt benut worden. Pas als zowel de spelcomputer als de engine is vernieuwd, worden geavanceerde spellen mogelijk. Van alle engines worden die van Epic Games het meest gebruikt.

Hoewel de derde versie van Unreal Engine al vijf jaar oud is, worden er nog steeds nieuwe games mee gemaakt. Dit najaar verschijnen Gears of War 3 en Batman: Arkham City op basis van de engine, terwijl volgend jaar Bioshock Infinite moet verschijnen.

Epic Games verkoopt de Unreal-software ook aan andere gamestudio's, zodat die gemakkelijiker games kunnen maken. Niet elke studio koopt een dergelijk softwarepakket. Zo werkt Electronic Arts met de zelfgemaakte Frostbite 2-engine, die onder meer gebruikt wordt in het schietspel Battlefield 3 en de racegame Need for Speed: The Run.


'Volgende generatie games in 2014'