PES 2012 online-modi uitgelegd

Konami is uitvoerig ingegaan op de online elementen van PES 2012. De feedback van fans is gebruikt om het spel meer nieuwe mogelijkheden voor de online game modus en content te geven.

De Master League Online houdt vast aan de competitieve basis waarbij spelers hun favoriete club naar de overwinning moeten leiden door andere spelers te verslaan. De stijl van het team kan worden aangepast om zo de favoriete speelstijl van de speler beter uit de verf te laten komen, waarbij je kunt kiezen voor een evenwichtig, fysiek, snel, technisch, individueel of team spel. Ook zijn er contracten geïntroduceerd, waardoor voetballers soms verkocht moeten worden indien niet aan hun salaris en hogere contracteisen kan worden voldaan.

PES 2012 biedt nu de mogelijkheid om wedstrijden te spelen tussen maximaal acht verschillende spelers van PlayStation 3, Xbox 360 en Windows-versies. Ter aanvulling is de Community Modus verbeterd en geeft spelers toegang tot een breder scala aan tegenstanders. Spelers kunnen zich aansluiten bij Community groepen van maximaal honderd spelers en via Bulletin Boards kunnen zij berichten aan elkaar sturen. Ook is er een optie toegevoegd waarbij Intercommunity wedstrijden kunnen worden gespeeld om het competitieve element tussen deze groepen te verhogen.

De algemene online match-making van PES 2012 is totaal vernieuwd. Spelers hebben nu meer kans om het op te moeten nemen tegen rivalen met van gelijk niveau van spelen. Spelers die in een online wedstrijd de verbinding verbreken om zo een verlies te voorkomen, lopen het risico uiteindelijke te worden geweerd van de online competitie. Zij zullen tegen soortgelijke valsspelers moeten spelen waardoor het gehele PES 2012 online wedstrijdsysteem voor eerlijke spelers verbeterd wordt.

Ook social networks worden niet vergeten in de vorm van myPes. Dat is een gratis Facebook-applicatie die vanaf de lancering van PES 2012 beschikbaar is, waarbij spelers de mogelijkheid krijgen hun resultaten te delen met vrienden via Facebook. Deze dienst wordt uitgebreid in oktober, zodat spelers hun vrienden kunnen uitnodigen voor hun eigen competitie, statistieken kunnen laten zien en automatisch de ranglijsten bijwerken na online of offline wedstrijden tegen echte spelers waarbij ze een reeks speciale trophy's kunnen vrijspelen.

"Online is een belangrijk element voor PES 2012 en we hebben hard gewerkt aan deze verbeterde opties die recht doen aan zowel het competitieve element van de game, als de solo modus in de Master League Online" aldus Jon Murphy, Europese PES Teamleider van Konami Digital Entertainment GmbH. "De spelers die voorheen gebruikmaakte van de online loop holes worden gestraft, terwijl de verbluffende Active Al zorgt voor realistische spanning in de online games. Waarbij de resultaten zichtbaar zijn in de leagues van de competities van je vrienden en collega's. PES 2012 draait volledig om skill, het uitspelen van de kwaliteiten van een team en realistisch voetbal - om te delen met je vrienden!

Pro Evolution Soccer 2012 komt 13 oktober uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en Windows.

PES 2012PES 2012

PES 2012PES 2012

PES 2012PES 2012