Star Wars: The Old Republic is mogelijk vertraagd

EA’s CFO Eric Brown heeft toegegeven dat The Old Republic mogelijk vertraagd is. Er zal geen releasedatum eerder dan eind oktober bekendgemaakt kunnen worden. Brown gaf toe dat de releasedatum misschien wel over het jaareinde getild wordt en laat weten dat zelfs maart 2012 een mogelijkheid is.

De reden voor het lange uitstel is volgens Brown het uitgebreide testen dat bij een game van deze grootte en complexiteit komt kijken. Bij mogelijke problemen zal Bioware nog een aantal weken extra nodig hebben, om nog de laatste kleine aanpassingen te kunnen maken.

Biowares Stephen Reid vindt dat dit nieuws eigenlijk niet naar buiten gebracht mocht worden, omdat dit soort informatie normalitair alleen maar voor investeerders bedoeld is. Hij benadrukt dat Brown het over een mogelijke vertraging heeft. 2011 is nog steeds een optie, maar er wordt niets uitgesloten. Het spel wordt nu uitgebreid getest en hij laat weten dat ze het rond de feestdagen uit proberen te brengen. Wij kunnen echter niets anders doen dan onze handjes in elkaar vouwen en hopen dat wij onze kerstvakantie in een universum hier ver, ver vandaan kunnen besteden.