Darksiders-developer onder indruk van Wii U

Vigil, de maker van Darksiders, is onder de indruk van het gemak waarmee je kunt ontwikkelen voor Wii U en de bijbehorende controller. Nadat ze de eerste dev-kit in ontvangst hadden gekregen zijn ze direct aan de slag gegaan.

Als eerste stond het simpelweg draaiend krijgen van de game op het programma. Toen dit gelukt was, was de controller aan de beurt en binnen vijf minuten hadden ze de functie om verder te spelen op de controller geïmplementeerd: "Our one and only goal once we got the Wii U hardware was to get Darksiders II running on it. We didn't even have running the game on the touch screen on our 'to do' list. but once we got it running, we just fooled around with getting it on the touch screen as a lark. It took all of five minutes and two lines of code, and boom! - there was the entire game running on the controller. Amazing."

Vigil hoopt met Darksiders een degelijke franchise neer te zetten die over een aantal jaar als benchmark voor andere games kan dienen. Ze zien graag dat men een game uit hetzelfde genre dan benoemt als 'het lijkt op Darksiders'.


War, de hoofdpersoon uit de eerste Darksiders