One Piece en Dynasty Warriors gaan samen

Het Japanse stripverhaal One Piece en de actiegamereeks Dynasty Warriors worden samengesmolten tot een spel. Het Playstation 3-spel One Piece Kaizoku Musou wordt gemaakt door de gamebedrijven Namco Bandai en Tecmo Koei. Dat schrijft het Japanse gamemagazine Jump.

Rond One Piece zijn al diverse rollenspellen beschikbaar. De Dynasty Warriors-reeks wordt gekenmerkt door gevechten met tientallen vijanden. Het magazine schrijft dat One Piece Kaizoku Musou zich ook vooral richt op actie.

Binnen de actieserie Dynasty Warriors zijn wereldwijd meer dan 12,1 miljoen exemplaren verkocht sinds de serie in 1997 het levenslicht zag. De serie is vooral populair in Japan. Iets minder bekend is One Piece. Sinds augustus 1997 zijn de 63 stripboeken binnen de serie meer dan 240 miljoen keer verkocht. Rond de avonturen van hoofdpersoon Monkey D. Luffy zijn animatieseries, films en 27 games verschenen. Ook One Piece is vooral populair in Japan.

Namco Bandai en Tecmo Koei onthullen binnen twee weken meer informatie over het spel. Dan vindt namelijk de belangrijkste Japanse gamebeurs plaats in Tokyo. Het is nog niet bekend of het spel ook buiten Japan in de winkels komt te liggen.


One Piece en Dynasty Warriors gaan samen