Eidos Montreal groeit uit tot topstudio

Gamestudio Eidos Montreal is bezig zich te ontpoppen tot de belangrijkste gamestudio van de Japanse uitgever Square Enix. De uitgever is zo tevreden over de verkoop van het actiespel Deus Ex: Human Revolution dat het aantal banen bij gamestudio Eidos Montreal verdubbeld wordt. Volgens de Canadese krant La Presse Affaires gaat het gamebedrijf 350 nieuwe banen creëren.

Hoewel de uitgever zelf niets wil zeggen over de plannen, zou de gamestudio in Montreal eind volgend jaar gegroeid moeten zijn naar 680 medewerkers. Het bedrijf werkt aan het actiespel Thief 4. Zodra de nieuwe arbeidsplaatsen gevuld zijn, gaat naar verluidt hard gewerkt worden aan nog een spel.

Square Enix richtte zich oorspronkelijk op het uitgeven van rollenspellen, waaronder games uit de series Dragon Quest en Final Fantasy. Sinds enkele jaren is het een trend onder Japanse gamebedrijven te investeren in games en bedrijven die gericht zijn op de Amerikaanse en Europese markt.

Veel gamebedrijven vestigen zich in Canada vanwege belastingvoordeel. Dat gaat ook op voor Square Enix. Volgens de krant krijgt het bedrijf voor het creëren van extra banen een overheidssubsidie van omgerekend bijna een miljoen euro.


Eidos Montreal groeit uit tot topstudio