RAGE-installatie op Xbox 360 is groot

Op de consoles is het installeren van games tegenwoordig bijna net zo normaal als op de pc. Toch kunnen sommige installaties flink groot zijn. Zo ook bij RAGE. Deze openworld-game zal een installatie van maar liefst 22 GB hebben als je deze wilt installeren op je Xbox 360.

RAGE zal op de PlayStation 3 op één Blu-ray verschijnen terwijl deze op de Xbox 360 twee DVD's zal innemen. Het is mogelijk om de game voor de Xbox 360 te installeren maar deze gaat wel 22 GB aan ruimte in beslag nemen. Volgens Carmack is het niet mogelijk om de game deels te installeren. Als je de ruimte op je harde schijf hebt, is het volgens hem wel de beste manier om de game te spelen.

“On the 360 we don’t have a partial install option; it’s all or nothing, which is kind of unfortunate. It means you have to install 21/22GB of stuff which takes a long time but if you’ve got it and you play it on the 360 that’s the way to go.”

RAGE zal vanaf 7 oktober in de winkels liggen voor de Mac OS X, PlayStation 3, Microsoft Windows en Xbox 360. Hieronder de meest recente trailer van de game.