Far Cry 3 beperkt door consoles

In een interview met Far Cry 3-ontwerper Jamie Keen geeft deze aan dat de pc veel meer kracht bezit dan consoles, maar dat ze juist willen zorgen dat de verschillen tussen pc, Xbox 360 en PlayStation 3 zo minimaal mogelijk zijn. De opmerkingen komen nadat Yves Guillemot heeft gezegd dat het lange bestaan van de console-generaties hen beperkt.

Jamie Keen vertelt: "De pc heeft wel veel meer kracht onder de motorkap, of kan het hebben, daar kunnen we dus veel meer uithalen. Dat wil niet zeggen dat we de pc voorrang moeten geven en de consoles moeten laten liggen".

Ondanks de verschillen tussen de platformen beweert hij ook dat mensen verrast zouden zijn hoe goed Far Cry 3 eruit ziet op de consoles, en dat het verschil misschien niet zo groot is als mensen denken. Hij voegt eraan toe: "Daarom winden we er geen doekjes om: Far Cry 3 komt ook uit op pc en er zullen gebieden zijn waar de consoles niet in staat zijn om het zo te presenteren als de pc dat kan. Er zal dus een verschil zijn, maar we proberen dat te minimaliseren, we werken in ieder geval hard om dat te realiseren".

Far Cry 3 komt volgend jaar uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.