Eerste info Final Fantasy Theatrhythm

Vorige week werd Theatrhythm Final Fantasy aangekondigd, een Final Fantasy-game waarbij de battles gevoerd worden door het spelen van een soort muziek-game als Guitar Hero of Elite Beat Agents. Vandaag hebben we de eerste screenshots voor jullie zodat we kunnen bekijken hoe de game eruit komt te zien.

Update 11:00
We kunnen jullie inmiddels ook wat meer details en info over het verhaal geven. Theatrhythm wordt ontwikkeld door indieszero en Nomura is de creative director. Er wordt muziek uit alle genummerde Final Fantasy-games gebruikt. Voorbeelden die genoemd zijn: Clash on the Big Bridge (Final Fantasy V), One Winged Angel (Final Fantasy VII), At Zanarkand (Final Fantasy X). Ook komen alle belangrijke personages uit de mainline terug. In je party kun je tot vier personages tegelijk gebruiken.

De moeilijkheidsgraad is in te stellen en er wordt gevraagd om op te geven welke Final Fantasy-games je gespeeld hebt. De game verandert met de ingegeven delen. Wat precies en in welke mate is op dit moment nog onbekend.

Tijdens het levelen speel je meer muziek en features vrij. Het verhaal wordt verteld met 'mooie cutscenes', zoals we gewend zijn bij Final Fantasy. Dit verhaal gaat overigens over de ruimte tussen Chaos en Cosmos die 'Rhythm' genoemd wordt. Rhythm zet een kristal op de wereld dat de controle heeft over de muziek en daarmee de wereld vult met muziek.

Helaas verstoren de krachten van Chaos de vrede en het kristal verliest haar glans. Aan de helden nu de taak om de glans terug te brengen.

FF

FF