'Productie PlayStation 4 begint dit jaar'

Sony gaat eind dit jaar beginnen met de productie van de Playstation 4 en in 2012 komt de console in de winkels te liggen. Dat melden fabrikanten van onderdelen voor de Playstation 4 tegenover Digitimes.com. De nieuwe console van Sony zou net als Kinect van Microsoft lichaamsgevoelige besturing krijgen zonder controller.

Sony heeft op dit moment geen controllerloze besturing, maar enkel de Playstation Move-controller waarmee fysieke bewegingen omgezet worden bewegingen in een game. Foxconn en Pegatron Technologie doen momenteel de productie van de PS3 en gaan dit ook voor de PS4 doen, aldus de anonieme bronnen werkzaam bij de fabrikanten. Naar verwachting worden er in ieder geval twintig miljoen PS4-consoles verscheept in 2012.

Dat aantal kan wijzen op een lancering vroeg in 2012. Er zijn in vijf jaar tijd van de PS3 zo'n vijftig miljoen exemplaren verkocht. Twintig miljoen stuks verschepen als de console pas in de tweede helft van het jaar gelanceerd wordt, lijkt onwaarschijnlijk.

Sony sprak eerder zelf ook al over een opvolger van de Playstation 3. Toen stelde het bedrijf dat er niet eenzelfde investering wordt gedaan bij de PS4 als is gebeurd is bij de PS3. Sony heeft nog niet gereageerd op de geruchten.