'Microsoft wil gratis games op Xbox 360'

Microsoft wil het verdienmodel free-to-play introduceren voor de Xbox 360. Dat schrijft het Britse gamevakblad Develop. Bij free-to-play worden spellen gratis beschikbaar gesteld en wordt geld verdiend met de verkoop van bijvoorbeeld extra levels, virtuele kledingstukken of nieuwe spelfuncties.

Verschillende gamestudio's zouden door Microsoft benaderd zijn om na te denken over dit verdienmodel. Op de Xbox 360 zouden virtuele voorwerpen gekocht kunnen worden met Microsoft Points. Het gamebedrijf gebruikt deze valuta al voor de aanschaf van downloadbare spellen in de online winkel van de spelcomputer.

Volgens het vakblad komt de nieuwe richting van Microsoft voort uit de centrale rol die het Xbox Live-netwerk speelt bij de producten van Microsoft. Computers, Xbox 360-spelcomputers en mobiele telefoons moeten allemaal met elkaar verbonden worden.

Sony heeft voor de Playstation 3 al enkele free-to-play online games aangekondigd. Op de pc heeft dit verdienmodel zelfs voor een ware revolutie gezorgd waarbij spelletjesmakers miljoenen verdienen met games voor bijvoorbeeld Facebook of de iPhone.