Negatieve reacties op Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever ligt sinds vrijdag in de winkel en de eerste reacties zijn allesbehalve positief. Recensies van verschillende websites laten doorschemeren dat het schietspel behoorlijk tegenvalt. Zowel grafisch als inhoudelijk zou de game tekortschieten ten opzichte van concurrerende games uit het schietspelgenre.

Duke Nukem Forever is meer dan veertien jaar in productie geweest en voelt volgens het Britse gametijdschrift Play-mag verouderd aan. "Het neerschieten van hordes domme vijanden in lelijke omgevingen was in 1996 misschien leuk, maar tegenwoordig niet meer. Het spel zit slecht in elkaar. Zelfs de humor komt niet goed uit de verf. Dit spel had beter nooit uitgebracht kunnen worden", aldus de recensent.

De Britse krant The Sun is wat minder negatief en noemt Duke Nukem Forever een degelijk schietspel met een aantal grappige momenten. Volgens de Amerikaanse gamewebsite IGN valt het aantal one-liners behoorlijk tegen en valt de stoere blonde gameheld al snel in herhaling.

De Nederlandse gamepers ziet Duke Nukem vooral als een middelmatige shooter. Zo geeft de website Gamer het spel een zeven en beloont het gameblad Power Unlimited de game met een 7,6.

Duke Nukem Forever werd in april 1997 aangekondigd door gamestudio 3D Realms. In 2009 weigerde moederbedrijf Take-Two Interactive nog langer geld in het spel en gamestudio 3D Realms te stoppen. Dit resulteerde in een verkoop van alles wat met Duke Nukem te maken heeft, waarna gamestudio Gearbox Software de productie op zich nam.


Negatieve reacties op Duke Nukem Forever (Foto: Novum)