[E3] Pikmin in de maak voor Wii U

Toen de Wii voor het eerst getoond werd dachten mensen al snel dat het een perfect platform zou zijn voor een nieuwe Pikmin-game. Toch hebben we geen nieuwe Pikmin op de Wii gezien maar volgens Miyamoto zou de Wii U nog een stuk beter bij de game passen.

Nintendo had afgesproken om geen games voor de Wii U aan te kondigen. Miyamoto breekt deze afspraak en wil graag met ons delen dat hij aan Pikmin bezig is.

“There are two sides to me today, the corporate side that wants to follow the precedent we set for E3 of not announcing any titles, and the creative side of me that wants to tell you we’re working on Pikmin,”

Miyamoto had graag een nieuwe Pikmin willen releasen op de Wii maar nu de Wii U eraan komt, ziet hij daar veel meer mogelijkheden.

“I got the feeling it’s the perfect game for that system, so we’re going to make it on that.”

De Wii U is gisteren aangekondigd door Nintendo en belooft krachtiger zijn dan de PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft een controller met een touch-screen. Een volledig overzicht van de Wii U is hier te zien. Voor al het E3-nieuws kunnen jullie hier terecht.

Pikmin