"Gestolen creditcardgegevens niet bruikbaar"

Sony heeft ontkend dat bruikbare creditcardgegevens zijn gestolen door hackers. De data is beveiligd, beweert de hardwaregigant. Het gamebedrijf heeft donderdag nog altijd niet gemerkt dat gegevens daadwerkelijk ontvreemd zijn. Dat schrijft de website Gamesindustry.

Vorige week ontdekte Sony dat het PlayStation Network was gehackt. Daarop besloot het Japanse bedrijf het netwerk uit te schakelen. Sindsdien kunnen gamers niet meer online gamen op de PlayStation 3. Toch geeft Sony nu aan dat de creditcardgegevens van de klant niet zijn ontvreemd en anders onbruikbaar zouden zijn doordat ze versleuteld zijn.

"All of the data was protected, and access was restricted both physically and through the perimeter and security of the network. The entire credit card table was encrypted and we have no evidence that credit card data was taken."

De andere gegevens, zoals adres, naam en e-mail van klanten, waren op het moment van stelen niet versleuteld maar waren wel beveiligd. Helaas is er een hacker door deze beveiliging heen gekomen.

"The personal data table, which is a separate data set, was not encrypted, but was, of course, behind a very sophisticated security system that was breached in a malicious attack."

Donderdag werd bekend dat in de Verenigde Staten de eerste aanklacht tegen Sony is ingediend omdat het bedrijf niet zorgvuldig met persoonlijke gegevens om is gegaan. Naar schatting zou het fiasco van het gekraakte PlayStation Network Sony in potentie 24 miljard dollar kunnen kosten. Dat beweert marktonderzoeksbureau Wedbush & Morgan tegenover de gamewebsite Shacknews.

PSN