Gamer klaagt Sony aan vanwege PSN-situatie

Een Amerikaanse gamer heeft Sony aangeklaagd wegens het niet goed beschermen van privégegevens nadat hackers tussen 17 en 19 april het PlayStation Network wisten te kraken. Dat schrijft techwebsite CNet. Sony liet dinsdag weten dat onder andere de inloggegevens, adresgegevens en creditcardgegevens van gebruikers mogelijk op straat liggen.

Kristopher Johns uit Alabama is de eerste gamer die Sony aanklaagt. In zijn claim beschuldigt hij Sony van het onzorgvuldig omspringen met en niet goed beschermen van gevoelige data. Daarnaast is Sony volgens Johns niet snel genoeg geweest met het informeren van klanten waardoor zij te weinig tijd hebben gehad eventuele acties te ondernemen.

Sony heeft nog geen klachten binnengekregen van gamers van wie de creditcardgegevens misbruikt zijn. Het hardwarebedrijf adviseert gamers om hun post en bankafschriften nauwlettend in de gaten te houden. Het Japanse bedrijf benadrukt dat het nooit telefonisch, per e-mail of post om creditcardinformatie of inloggegevens vraagt.

Na de inbraak op het netwerk besloot Sony vorige week woensdag de stekker uit de dienst te trekken. Vervolgens startte het bedrijf een onderzoek. Doordat het PlayStation Network niet meer werkt, kunnen bepaalde spellen niet gespeeld worden.