Iwata: "Consument begrijpt 3DS niet"

Nintendo president Satoru Iwata heeft tijdens een bijeenkomst met analysten in Tokyo een paar opmerkelijke uitspraken gedaan. Volgens Iwata verkoopt de 3DS ondermaats omdat de consument niet begrijpt hoe geweldig het apparaat is en hoe ze het correct moeten gebruiken.

"Nintendo 3DS has not been selling as expected since the second week, and this is not just in the Japanese market but also in the United States and Europe, where no direct impact from the great earthquake has occurred"

Volgens Iwata blijft het niet alleen bij het 3D-aspect; andere functies zoals StreetPass, SpotPass, Augmented Reality en de Mii-Maker worden ook niet tot hun volle potentie benut. Het is aan Nintendo om de consument beter uitleg te geven over deze nieuwe functies.

"It is now clear that the combination of these new features is not necessarily easy-to-understand by just saying one word to those without experience. There seems to be more than a few consumers who have Nintendo 3DS hardware but don't know about this software and possibly haven't had a chance to get interested in it."

De online webwinkel die volgende maand voor de 3DS verschijnt staat ook in het middelpunt van de belangstelling. Volgens Iwata is een gratis spel aanbieden de enige manier om potentiële klanten te trekken. Nintendo geeft voor een gelimiteerde tijd gratis Excitebike weg voor consumenten die gebruik zullen maken van de service.

Als laatste merkte hij op dat er voor Nintendo geen makkelijke manier zou zijn om de magie van het apparaat goed en duidelijk over te brengen.

Iwata met Nintendo 3DS