Angry Birds Magic exclusief naar Nokia C7

Rovio heeft weer een nieuwe Angry Birds-game getoond. Ditmaal is het Angry Birds Magic welke voorlopig exclusief is voor Nokia C7. Nieuw in dit deel is de mogelijkheid om gebruik te maken van de NFC-chip, een chip die eenzelfde werking heeft als bijvoorbeeld StreetPass op Nintendo 3DS: communicatie zonder dat je het weet.

Rovio heeft op de WIMA conferentie van afgelopen week een nieuwe Angry Birds getoond. De opzet is uiteraard zoals we gewend zijn van de boze vogels, maar er zit een nieuw technisch snufje in verwerkt. Angry Birds Magic, zoals de game heet, maakt gebruik van de NFC-chip (near field communications) in Nokia C7. De game zal gratis zijn bij de komende update van het Symbian OS.

Als je Magic opstart heb je direct toegang tot vijf van de twintig levels. De overige vijftien zijn enkel vrij te spelen door iemand te ontmoeten die ook een C7 met Angry Birds Magic heeft. De telefoons kunnen onderling communiceren met elkaar, zoals ook gebeurt met StreetPass op Nintendo 3DS, waardoor de game weet dat je iemand ontmoet hebt. Elke ontmoeting betekent vijf nieuwe levels en je zult dus drie mensen met een C7 tegen moeten komen.

Op dit moment is Nokia C7 de enige Symbian^3 telefoon met een NFC-chip, maar er staan er nog een aantal gepland voor dit jaar.

Angry Birds

Angry Birds

Angry Birds