Portal 2 slecht ontvangen door 'users'

Sinds de vroegtijdige release van Portal 2 vanochtend zijn er op verschillende sites prachtige reviews voor deze game uitgekomen. De gemiddelde reviewers-score een 9.5. De scores van de users, de brave consument, laten echter hele andere cijfers zien. Het gemiddelde van de user reviews liggen op dit moment namelijk tussen een 5.0 en een 6.0. Een uur geleden stonden ze zelfs op 4.5 gemiddeld.

De redenen hiervoor ligt vooral bij de ARG-actie die Valve de afgelopen weken heeft uitgevoerd. In deze actie liet Valve mensen hun brein kraken door puzzels op te lossen en aardappels te vinden. Deze aardappels werden gevonden in Indie-games of zelfs op het kantoor bij bedrijven zoals in Nederland het geval was. De 'prijs' van deze ARG-actie viel bij vele users in het verkeerde keelgat, want uiteindelijk kregen ze als prijs dat ze Portal 2 maar zes uur voor de normale release konden spelen.

Een plek waar ze dat uiten is op Metacritic. In de usercomments geven ze allen het spel een ''welverdiende'' één, met redenen zoals dat het spel zeer slecht is (reviewcijfers geven het gemiddeld een 9,5), het spel veel geld vraagt voor DLC en dat de speelduur erg kort is (in totaal vijftien uur voor een puzzelspel).

Het blijkt dus maar weer dat Valve niet altijd kan rekenen op een trouwe community, want weken werken wordt uiteindelijk door de spelers afgestraft omdat niet iedereen zo blij was met de 'prijs'.

Portal 2