Baas van Ubisoft: "nieuwe hardware nodig"

De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft aangegeven dat de game-industrie een aankondiging van nieuwe hardware wel kan gebruiken. Guillemot is van mening dat we momenteel in een soort "depressie" zitten in de game-industrie en om daaruit te komen moet er nieuwe hardware aangekondigd gaan worden zoals een opvolger voor de PS3, Xbox 360 of de Wii.

Guillemot geeft aan dat de technologie al ver vooruit loopt en hierdoor willen mensen sneller een nieuwe soort game uitproberen, op nieuwe hardware. Door nieuwe, verbeterde hardware krijgen ontwikkelaars meer vrijheden om nieuwe dingen te proberen, gamers zien dit graag omdat die toch het nieuwste willen spelen.

Guillemot ziet de NGP, 3DS, Kinect en Move als goede, nieuwe dingen maar het liefst ziet hij volledig nieuwe hardware die de technologische vooruitgang echt gebruiken. Grafische kaarten en processors zijn allemaal sterk verbeterd en helpen bij het leveren van een volledige game-ervaring en de groei van de industrie.

Consumenten houden van de generatie hardware die er nu is maar er is te weinig creativiteit aan het einde van de levens-cyclus, hierdoor zitten we in een soort "depressie" en nieuwe hardware moet ons eruit gaan helpen.