Unpleasant Horse geweigerd door Apple

Apple heeft het actieavontuur Unpleasant Horse niet goedgekeurd. De inhoud van het spel zou te gewelddadig zijn voor de categorie waarin gamestudio 4th and Battery, een dochteronderneming van Popcap Games, het had ingedeeld. Hierdoor kan de game voor de iPod Touch en iPhone nog niet verkocht worden. 

Het spel gaat over een kwaadaardig paardje dat vriendelijke soortgenoten in een vleesmolen moet zien te lokken. Volgens de website Pocket Gamer is de game opnieuw ingediend voor een leeftijdscategorie boven de 17 jaar.

Apple hanteert een streng beleid bij het beoordelen van applicaties. Overdadig geweld en seks worden bijvoorbeeld geweerd door Apple. Helemaal waterdicht is het systeem echter niet. Eind maart ontstond opschudding toen een antihomoapp was te downloaden. Deze werd na de nodige media-aandacht door Apple verwijderd.

Unpleasant Horse is de eerste game van 4th and Battery. De gamestudio is opgericht om experimentele games te maken die niet binnen het portfolio van Popcap Games passen.