'Breath of Fire-serie nieuw leven ingeblazen'

Er is een nieuw deel op komst van de Breath of Fire-rollenspelserie. Het zou gaan om het spel Breath of Fire: Dragon's Dogma, het zesde spel uit de serie. Sinds 2006 is geen nieuw spel binnen de rollenspelserie verschenen omdat game-uitgever Capcom de concurrentie van andere, soortgelijke games te groot vindt.

Japanse media, waaronder gamewebsite Andriasang, baseren zich op een drietal hints. Game-uitgever Capcom heeft een website met een afbeelding van een draak en tweemaal de letter d geopend. Ook werd de titel Dragon's Dogma vorig jaar als merknaam geregistreerd door de uitgever. Bovendien heeft Breath of Fire-ontwikkelaar Makoto Ikehara woensdag via Twitter zijn betrokkenheid bij de Dragon's Dogma-game publiekelijk gemaakt. Officieel is nog niet bekend of Dragon's Dogma daadwerkelijk tot de Breath of Fire-serie behoort.

Binnen de Breath of Fire-serie zijn vijf spellen verschenen. Breath of Fire V: Dragon Quarter verscheen in 2003 voor de Playstation 2. Sinds die tijd is alleen het derde deel nog opnieuw uitgegeven voor de PSP in 2006. Daarna werd het stil rond de rollenspelserie die op de Super Nintendo-spelcomputer en de eerste Playstation zijn hoogtijdagen kende. Wereldwijd zijn zeker drie miljoen spellen uit de serie verkocht.