Minecraft winstgevend voor developer

De developer van Minecraft heeft verteld hoeveel de game hen heeft opgeleverd. In totaal heeft de game developer Mojang rond de £20 miljoen opgeleverd. Markus 'Notch' Persson legt uit dat de game in alpfa-fase ongeveer 800.000 keer verkocht werd tegen een prijs van €9.95. De bèta-fase leverde uiteindelijk een stuk meer op.

In de bèta-fase werd de prijs verhoogd naar €14.95. Uiteindelijk verkochten ze in die tijd één miljoen exemplaren van de game. Opgeteld is dat iets meer dan 20 miljoen euro. Niet slecht voor iets dat ooit als een indie-projectje begon. Notch legt uit dat 20 miljoen een mooi bedrag is, maar dat hij een deel ook heeft moeten afstaan. Paypal neemt een deel in en er gaan nog belastingen vanaf. Uiteindelijk houdt hij alsnog een mooi bedrag over, maar niet de 20 miljoen die het spel opgeleverd heeft. 

"It all ends up in an account somewhere, and I try not to look at it," wrote Persson. "I get a normal salary these days for day to day stuff, but there's a big pile somewhere. Paypal takes a cut, there are taxes, and such, but it's still a huge wad of money."