Battlefield 3 krijgt mêlee-systeem

Volgens een bezoeker van de Battlefield 3-stand op het Chicago Comic and Entertainment Expo (C2E2) heeft Battlefield 3 een vorm van hand-to-hand combat. Het is onzeker of dit ook in multiplayermatches kan plaatsnemen, maar het is in ieder geval vertegenwoordigd in de singleplayer-campagne.

Volgens de schrijver verschenen er hints op het scherm die de speler attent maken op de mogelijkheid om een linker- of rechterhoek uit te delen, of zelfs de vijand te gooien. Naast een robuust bokssysteem hadden ze de bezoeker ook verteld dat consoleversies een 'kleiner speelveld' hebben vanwege het verminderde aantal spelers per match. PC-spelers kunnen hun hart ophalen, want zij krijgen ietwat grotere maps.

Op de vraag hoe de consoles dan omgaan met vliegtuigen, is een interessant antwoord gekomen. Infanterie komt namelijk eerder de zogenaamde 'out-of-bounds' grenzen tegen dan vliegtuigen. Dit wil zeggen dat straaljagers dus een uitgebreider vlieggebied hebben, zodat ze beter een aanval uit kunnen voeren.